2012. május 9., szerda

Ronaldo utolérheti Pelét a Mallorca ellen

Cristiano Ronaldónak egy mesterhármasra lenne szüksége ahhoz, hogy beállítsa Pelé egy szezonban rúgott góljainak a számát.

A Real Madrid három napi pihenő (ünneplés) után szerdán ismét megkezdte az edzéseket, hiszen egy forduló még hátra van a spanyol pontvadászatból. Ugyan a Mallorca elleni mérkőzésnek nincs különösebb tétje, José Mourinho vezetőedzőnek és csapatának még a fejében járhat, hogy jó néhány rekordot beállíthatnak vagy megdönthetnek.

Például a szerzett pontok számát. A ligarekord 99, a blancóknak pedig 97 gyűlt össze eddig, így ehhez mindenképpen győzniük kéne. Lőtt gólok számában már így is minden idők legjobb Real-szezonját produkálják, de nem bizos, hogy megelégednek a 117-el. Főleg, hogy Cristiano Ronaldo még harcban van a gólkirályi címért, igaz öt gól a hátránya.
Persze egy "örömfocin" semmi sem lehetetlen, habár ehhez Lionel Messi gólképtelenségére is szükség lenne.

 A portugál egyébként az összes sorozatot figyelembe véve 59 gólt szerzett, így már csak egyet kell szereznie a 60-as álomhatárhoz (Messi már 71-nél jár). De ha összesen hármat rúgna a Mallorcának, akkor utolérné a legendás Pelét, aki 1961-ben 62 gólt szerzett a Santos színeiben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése