2012. május 19., szombat

Ronaldo interjú (magyarul)

A CNN videóját ITT találjátok...

itt pedig a fordítás... (forrás: madridista)



Több gólt szereztél, mint valaha. A bajnokságban 46-ot, míg a szezonban összesen 60-at. Száz pontot szereztetek, míg a Madrid 9 pontot vert a Barcára és mégis a figyelem Lionel Messire szegeződik. Szerinted melyikőköt a jobb játékos?
„Néhány ember azt mondja, hogy én vagyok a jobb, néhány pedig azt, hogy Messi, de a végén el kell dönteniük, hogy ki a jobb. Ebben a pillanatban...azt hiszem, hogy én (nevet). Néha nagyon fáraszt ez az állandó összehasonlítgatás, szerintem ezzel ő (Messi - a szerk.) is így van. Nem hasonlíthatsz össze egy Ferrarit egy Porschéval, hiszen más motor mozgatja őket. Egyszerűen nem lehet. Ő hozza a tőle telhető maximumot a Barcelonáért, én pedig a Realért. Úgy vélem, hogy egymást hajtjuk bele néha ebbe a nagy versengésbe, ezért is igen magas a mérce. És éppen ezért a Madrid és a Barcelona a világ legjobb csapatai, mivel mindkettő űzi-hajtja a másikat, és itt nem csak Messiről és magamról beszélek, hanem a többi játékosról is."

És akkor itt a jó zsaru/rossz zsaru elv. Talán Cristiano Ronaldónak igaza van és a világnak szüksége van erre a felállásra, annak érdekében, hogy a legjobbat hozhassátok ki egymásból. Viszont válogatott szinten egyelőre mindketten adósak vagytok. De míg Messit egy világi szentnek tartják, addig téged pedig gúnyolnak az önbizalmad miatt, egyesek szerint túlzott önbizalom miatt. Hogyan tudsz az ellenfél rajongóinak a csípős provokációval megbírkózni?
„Néha fel kell húznod egy álarcot. Nem mosolyoghatsz mindig az emberekre. Ez lehetetlen lenne, nem lennék képes rá. Én nem az a fajta személyiség vagyok. És az emberek nem ismernek igazán. Ez azért is van, mert nem szeretném, hogy minden egyes ember ismerjen, csak a közeli barátok...tudod, a barátaim, a családom. Ezek az emberek tudják milyen vagyok igazán. A többiek pedig? Az igazat megvallva, nem is igazán érdekel, mit gondolnak."

Barcelona. Ezzel az árnyékkal nem csak C. Ronaldónak, hanem José Mourinhónak is meg kell küzdenie, akinek szintén pazar szezonja volt Spanyolországban. Egyetértesz ezzel, hogy a Barcelona még mindig árnyékot vet a Real Madridra?
„A pontok önmagukért beszélnek. Kilenc pont választja el a Real Madridot és a Barcelonát a táblázaton, ez rengeteg ebben a bajnokságban. Jobbak voltunk idén náluk, ebben biztos vagyok. Emlékszem, amikor egy hónappal ezelőtt náluk játszottunk és nyertünk 2-1-re...senki nem volt erre képes, nagyon nehéz volt, szóval megérdemeljük a Ligát. Ebben a pillanatban mi vagyunk a jobb gárda, de továbbra is tiszteljük őket, mert egy nagyszerű alakulatról beszélünk."

Nem is lehetne jobb időszak arra, hogy a Real letaszítsa a csúcsról a Barcelonát. Pep Guardiola elment és kérdések merültek fel, hogy a katalánok meddig tudják tartani magukat nélküle. José Mourinho lehet a megoldás?
„Emberként José egy alázatos személy...nagyon egyszerű karakter. Sokat viccelődünk és tréfás sztorikat mondunk egymásnak. Remek dolog. Edzőként viszont merőben más. Teljesen komoly és profi. Ezért is nyert már annyi trófeát élete során. Számomra, és ezt most nem azért mondom, mert vele dolgozok, de ő a legjobb edző a világon, azért amit tesz: a taktikai felkészültség, mindent tud a játékosokról, a motiváció...és tudod, a trófeák önmagukért beszélnek. Minden országban nyert, ahol megfordult, és ez csodás teljesítmény. Szerintem senki, vagy csak maximum 2-3 edző mondhatja ezt el magáról élete során, szóval tisztelnünk kell emiatt."

A sok boldogság ellenére, azért a szezon nem telt csalódás nélkül. Kihagytad a tizenegyest a Bayern München elleni BL elődöntőben a büntetőpárbaj során, pedig a Real Madrid már nagyon áhítozott a 10. Bajnokok Ligája trófeára...
„Az őszintét megvallva, az a pillanat volt eddig a karrierem legrosszabb momentuma. Mindig nehéz elveszíteni valamit, főleg ha az büntetőkkel történik. De nem aggódom emiatt, hiszen két gólt is szereztem azon a meccsen, és ha nem teszem, akkor a büntetőpárbajra sem került volna sor, szóval értékelem azt, amit tettem a BL-ben, és a klubért egyaránt."


Az álomdöntő nem jött össze a két spanyol óriás között. Inkább egy olyan fináléra kerül majd sor, amit nem sokan vártak. Az egyik oldalról a Realt búcsúztató Bayern, a másikról pedig Barcát sokkoló Chelsea, amin nem csak a világ, hanem ők maguk is meglepődtek. Mit gondolsz, ki fog nyerni?
„Sokan úgy vélik, hogy a Bayern könnyedén fog győzni. Én nem így gondolom. Ne feledjük, a Chelsea a Barcelonát búcsúztatta, ami nagyon nehéz feladat volt. Nagyon érdekes meccs lesz. Nem tudom megjósolni ki fog majd győzni. Nem fogadnék egyikükre sem, a Chelsea nagyon erős gárda. Jól védekeznek, és kontrában is erősek. A Bayern szintén lenyűgöző csapat, szóval egy nagyszerű finálé elébe nézünk."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése