Rostonsült hal és zöldségleves - ez a két kedvenc étele. A rostonsült hal és a zöldségleves azok az ételek, melyekben CR7 leginkább örömét leli, aki egyébként a hagyományos portugál konyha, pontosabban szülőföldjének, Madeira ízvilágának nagy rajongója.
A portugál futballválogatott konyhafőnöke, Luis Lavrador felfedte a Real Madrid csatárának kulináris titkait, aki híresen gondosan ügyel fizikai állapotára, és megerősítette azt, hogy nagy többségben halból készült menüt fogyaszt a sztár.
„Mindenféle ételt megeszik Cristiano felelősségteljes sportolóként, azonban a legjobban a halat kedveli, pontosabban az aranykeszeget, a kardhalat és a fekete sügért." - magyarázta Lavrador, aki jelen volt a portugál Beja városában rendezett mediterrán gasztronómiai fesztiválon.
A séf Cristiano ízlésvilágát azokhoz a tipikus termékekhez köti, melyek a Madeira melletti atlanti-óceánbeli szigetcsoporton találhatóak.
"Az édesség számára csakis gyümölcs alapú lehet, és ebben sem torkoskodik." - említette meg Lavrador, és hozzátette, hogy a körtéből, almából és ananászból készült „természetes levek állandó összetevői" a 26 éves csatár diétájának.
Lavrador, aki a portugál válogatott szakácsa 15 éve, azt tapasztalta, hogy a professzionális játékos mindig tudatában van annak, hogy táplálkozása nagyon fontos a pályán nyújtott teljesítménye szempontjából, és még a milliméterekre is igyekszik odafigyelni.
Elmondta, hogy CR7 menüi mindig „a portugál ízesítés szerint készülnek", 3000 kilocalóriát tartalmaznak naponta - 1000-rel többet, mint amennyit egy átlag felnőttnek ajánlanak - és orvosi ellenőrzés alatt állítják elő őket; az alapjuk pedig főként rizs, tészta, gyümölcsök és szárított gyümölcsök.
„Mindenki jól táplálkozik, de mint sportolók, kik nagy igénybevételnek vannak kitéve, keveset esznek." - jelentette ki nevetve Lavrador, és kiemelte Cristianót, Luis Figót és Decót mint sztárokat, akik különösen aggodalmasan figyelnek a táplálkozásukra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése